Plat & Plat op eenzame hoogte in Amsterdam

Plat & Plat op eenzame hoogte in Amsterdam

Vandaag brengen we een bezoek aan onze collega’s Frenk Kemper en Sam Beers in Amsterdam. Sinds november verrichten zij het planmatig onderhoud van La Grande Cour aan het Westerdok, waar zij momenteel in de afrondende fase zijn aanbeland.

La Grande Cour

La Grande Cour maakt deel uit van een opvallend bouwwerk op steenworp afstand van het Centraal station en de historische binnenstad van Amsterdam. Het complex, opgeleverd in 2007, omvat 253 koop- en huurappartementen, circa 2500m² bedrijfsruimte, en een eigen garage met 263 parkeerplaatsen. Het project maakt deel uit van de herontwikkeling van het Westerdokseiland, dat bekend staat om zijn eigentijdse architectuur. La Grand Cour valt vooral op door de woontoren die boven het complex uitrijst en over de straatwanden heen knikt.

Hoogstaand partnerschap

Onze opdrachtgever, VvE La Grande Cour, heeft Plat & Plat de opdracht gegund voor het planmatig onderhoud. Het complex staat onder beheer van Munnik VvE Beheer. Onze collega’s voeren schilder-, reinigings- en houtrotreparatiewerkzaamheden uit aan de luxe woningen. De opdrachtgever schakelde Verfgroothandel Plug in om het technisch verfadvies voor te schrijven en de tussentijdse controle uit te voeren. Onze partner Spuitkorf HVN verzorgde alle benodigde vergunningen, tijdelijke verkeersmaatregelen en leverde al het materieel voor het veilig werken op grote hoogte.

Werkplezier

Frenk en Sam, die al ruim vier jaar bij Plat & Plat werken, hebben het enorm naar hun zin op dit project. “Het werken op deze hoogte is heel anders dan wat we gewend zijn op de steiger. Die afwisseling vind ik zo leuk aan ons vak”, aldus Frenk. Sam benadrukt het stukje vertrouwen dat ze ontvangen: “Het stimuleert ons enorm dat wij de verantwoordelijkheid krijgen om dit onderhoud uit te mogen voeren bij zulke luxe woningen.” De jonge collega’s maken het vertrouwen meer dan waar en zo toont Plat & Plat, ook hoog boven de stad, zijn vakmanschap

Plat & Plat op eenzame hoogte in AmsterdamPlat & Plat op eenzame hoogte in Amsterdam